Maciupiciu's World

Cele mai ciudate 10 afectiuni umane | March 29, 2009

Boala Morgellons

Misterioasa boala care a reaparut recent are simptome aproape stiintifico-fantastice. Persoanele afectate se plang de o piele care iti da fiori si suvite de par fibroase din loc in loc care ies din rani deschise. Unele persoane din domeniul medical considera ca boala are la baza delirul psihotic in timp ce altii o considera foarte reala.

Sindromul oboselii cronice

Oboseala cronica este un simpotm fizic inexplicabil. Pacientii nu doar ca se simt un pic obositi dar uneori cad la pat pentru cateva zile pe repriza.

Sindromul Jakob-Creutzfeldt

O versiune a acestei afectiuni este cunoscuta mai bine sub denumirea de -boala vacii nebune- si poate fi contactata prin consumul de carne de vita. Sindromul normal este de cele mai multe ori fatal , actionand rapid si instalandu-se in multi pacienti din motive care inca nu se cunosc.

Schizofrenia

Expertii o considera ca cea mai dezorientanta dintre afectiunile mentale , o afectiune care priveaza persoanele afectate de a distinge logic intre realitate si fantezie. Simptomele sunt foarte variate si includ halucinatii , vorbire incoerenta , amagire , lipsa motivatiei si a emotiilor. Ceea ce este foarte ciudat este ca pentru afectiune nu exista teste medicale definitorii.

Sindromul autoimun

Afectiunea trateaza organele si functiile normale ale celui afectat , ca si inamici. Medicii nu pot face nimic in afara de diminuarea suferintei.

Pica

Persoanele diagnosticate cu Pica au o dorinta necontrolata de a manca substante necomestibile ca mizeria , hartia , lipiciul sau cleiul. Desi se crede ca este legata de deficientele minerale , expertii din medicina nu au casit nici o cauza clara pentru boala si nici o modalitate de vindecare.

Gripa Aviara

Oamenii nu sunt imuni la virusul puternic al gripei purtat de pasari , pe care oficialii din domeniu se tem ca ar putea sa se transforme intr-o boala care ar putea sa fie transmisa intre oameni. Incidenta mortii printre cei afectati este de 50% dar se pare ca persoanele au luat boala prin contactul direct cu pasarile afectate. Cateva cazuri recente par insa a se fi transmis printre oameni.

Raceala comuna

Desi exista aproximativ un miliard de cazuri in SUA in fiecare an , doctorii inca stiu foarte putin despre afectiunea care ne face sa ne curga nasul si sa tusim. Timpul si supa de pui , si nu antibioticele , este prescriptia care ajuta.

Alzheimer

A nu se confunda cu uitarea care ne afecteaza pe toti mai ales in ultimii ani de viata. Alzheimer este o boala a creierului care se manifesta diferit in cazul fiecarui pacient. Cauza exacta nu este cunoscuta iar afectiunea nu poate fi tratata efectiv.

SIDA

25 de ani au trecut de cand au fost identificate primele cazuri de SIDA si inca nu s-a gasit un remediu. Acesta ramane printre cei mai mari dusmani ai oamenilor din prezent , in special in tarile in curs de dezvoltare. Se crede ca afectiunea a fost luata de la cimpanzei.

Advertisements

Posted in Bizarre

Leave a Comment »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

About author

I'm dark and twisted

Search

Navigation

Categories:

Links:

Archives:

Feeds

%d bloggers like this: