Maciupiciu's World

Kamunyak | March 29, 2009

Un fapt neobisnuit a uluit atat oamenii de stiinta cat si pe localnici. O leoaica tanara – Kamunyak – a adoptat un pui de antilopa oryx si l-a aparat timp de 16 zile fiind nedespartita de pui toata aceasta perioada in care nu a vanat si nu s-a atins de mancare. Kamuniak este un leu solitar si una din explicatii pentru comportamentul sau bizar ar fi un eveniment traumatizant, probabil pierderea semenilor sai si izolarea din partea celorlate grupuri de lei.

Prietenia intre cele doua animale a atras atentia lumii stiintifice si a locuitorilor ce au considerat-o un miracol. Devenit legenda, acest eveniment a schimbat radical parerea oamenilor despre pradatorul feroce al Africii. La cererea localnicilor, care nu doreau ca miracolul sa se termine, Kamunyak a fost hranita, pentru ca si ea si puiul de antilopa erau foarte slabiti, insa leoaica nu a acceptat mancarea. Toti se intrebau cat de scump va fi pretul platit de leu pentru asa o afectiune bizara.

Intr-un moment de neatentie puiul a fost prins de un mascul masiv care l-a omorat sub privirile neputincioase ale leoaicei care s-a comportat ulterior precum o mama care isi pierde puiul. A doua zi a vanat un porc salbatic, prima data dupa 16 zile cand s-a hranit.

In anul urmator ea a mai adoptat inca 5 pui de antilopa, insa nici unul nu a trait la fel de mult ca primul. Apoi Kamunyak a disparut si de atunci nu a mai fost vazuta.
2004050701630801

Advertisements

Leave a Comment »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

About author

I'm dark and twisted

Search

Navigation

Categories:

Links:

Archives:

Feeds

%d bloggers like this: